| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
cdhyper Διαχειριστής
Ένταξη: 26 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 54
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2008 12:18 am Θέμα δημοσίευσης: Για τον διαγωνισμό Pivot Top Seo Experts |
|
|
Αρκετοί με ρωτούν πώς παράγεται η βαθμολογία. Δυστυχώς δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τον τρόπο που παράγεται γιατί διαφορετικά δεν θα είχε νόημα και όλοι θα επικεντρώνονταν στο πώς θα "κοροϊδέψουν" το πρόγραμμα και όχι στο πώς θα βελτιστοποιήσουν την ιστοσελίδα τους.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης του συστήματος. Το pivot λαμβάνει υπόψη για να ανακηρύξει κάποιον SEO Expert:
Τον μέσο όρο κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης Google.gr, Yahoo.com, Msn.com όλων των ιστοσελίδων που έχει δηλώσει ο διαγωνιζόμενος σε όλες τις λέξεις κλειδιά. Ο μέσος όρος αυτός φαίνεται στην περιοχή μελών Yearly Statistics ως Pivot ετήσιο rank.
Την ποσότητα των λέξεων κλειδιών.
Την ποιότητα των λέξεων κλειδιών: Όσο πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης είναι μια λέξη, τόσο θετικότερη βαθμολογία αποσπά ο διαγωνιζόμενος.
Τη σύμμετρη βελτιστοποίηση των δηλωμένων ιστοσελίδων και στις τρεις μηχανές αναζήτησης που ελέγχει ο μηχανισμός του Pivot. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scoobby
Ένταξη: 29 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 8
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2008 4:37 pm Θέμα δημοσίευσης: Βαθμος δυσκολιας λεξεις. |
|
|
Μηπως ο αλγορυθμος στο κατα ποσο ανταγωνιστικη ειναι μια λεξη κλειδι θα πρεπει να βελτιωθει?Ας πουμε λαμβανετε σοβαρα υποψη το ποσο ανταγωνιστικη ειναι μια φραση κλειδι?
Ας πουμε οτι ενα σαιτ εχει στις λεξεις κλειδια του το keyphrase hotels και ειναι στην 3η σελιδα και ενα αλλο σαιτ εχει την keyphrase hotels in katw kolopetinitsa kai βγαινει πρωτο ποιο θα εχει περισσοτερους ποντους? |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2008 8:11 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φυσικά και το έχουμε προβλέψει αυτό. Προσπάθησε να προσθέσεις μια μη δημοφιλή λέξη πχ "παπαρουνόσπορος" στο διαγωνσμό και θα δεις τι μήνυμα σου βγάζει. Αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που με απασχόλησε στην ανάπτυξη του pivot contest. Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς το όριο της δημοφιλίας που επιτρέπω στο διαγωνισμό με μετρήσιμο νούμερο, αλλά είναι ασφαλές ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που περιγράφεις.
Το να βγαίνεις πρώτος σε μη δημοφιλή keywords δεν λέει τίποτα για έναν SEO expert. |
|
|
 |
skullJ
Ένταξη: 22 Ιούλ 08 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 7:24 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μόλις έκανα έναν λογαριασμό για τον "διαγωνισμό" και θα ήθελα να κάνω 2 παρατηρήσεις,αν θέλετε τις παίρνετε υπόψιν σας βέβαια!
Η πρώτη ίσως ακουστεί λίγο άδικη αλλά ο διαγωνισμός αναδεικνύει τους (ίσως καλύτερους) έλληνες seo experts, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν τον διαγωνισμό για κερδοσκοπικούς σκοπούς, αφού σχεδόν όλοι έχουν διαφήμιση με επωνυμία και τηλέφωνο, και δεν ξέρουμε τους όρους και το πως βγαίνει η βαθμολογία.
Όσο άδικο και να είναι αυτό που λέω, ακούγετε λίγο ύποπτο από την στιγμή που δεν είναι όλα στην διαφάνεια.Όχι πως άλλοι διαγωνισμοί ή συστήματα με ranks(π.χ. alexa) είναι λιγότεροι ύποπτοι...
Και στην τελική ίσως ο αλγόριθμος να είναι λάθος ή να μπορεί να γίνει καλύτερος αν μπορούν να το σκεφτούν περισσότερα μυαλά. :wink:
Η δεύτερη παρατήρηση μου είναι ότι έκανα έναν λογαριασμό και μπήκα στον διαγωνισμό και δεν ξέρω ουσιώδεις πράγματα όπως η τωρινή μου βαθμολογία και το πως μοιάζει το προφίλ μου (τύπου http://pivot.gr/user.php?id=ΧΧ ).
Επίσης δεν γνωρίζω οι "πρωταθλητές" με ποια sites συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και δεν μιλάω για τα keywords που χρησιμοποιούν γιατί αν φαινόντουσαν αυτά όσο δίκαιο θα ήταν για τον διαγωνισμό να είναι εμφανές,τόσο άδικο θα ήταν για τους διαγωνιζόμενους να αποκαλύπτουν τα μυστικά του "επαγγέλματος". Τα sites δεν πιστεύω να ντρέπεται κανείς να τα δείξει...και αυτό πιστεύω θα βοηθήσει στην διαφάνεια που έλεγα παραπάνω! |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 7:40 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλωσήλθες. Καταρχάς στο pivot δεν αναγράφεται πουθενά ότι απαγορεύεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούν μέσα από τη σελίδα του προφίλ τους να έχουν λογότυπο και link στη σελίδα τους. Ίσα ίσα το pivot έχει σαν στόχο να ξεχωρίσει τους καλούς επαγγελματίες ή τους καλούς ιδιώτες στο "σπορ" του SEO.
Η σελίδα του προφίλ είναι ίδια για όλους τους χρήστες, δεν είναι κάποιου είδους ειδική ή πληρωμένη διαφήμιση και φυσικά δεν αμοιβόμαστε γι αυτό. Αν κάτι αποτελέσει στο μέλλον θέση διαφήμισης ή ειδικής προώθησης θα είναι σαφέστατα διακριτή στον επισκέπτη με απόλυτη ευκρίνεια για την αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ο αλγόριθμος ταξινόμησης των καλύτερων δεν μπορεί να αποκαλυφθεί στην ακριβή του διάσταση επειδή ακριβώς ο διαγωνισμός SEO θα εξελισσόταν σε διαγωνισμό Hacking. Αυτό που όντως ισχύει είναι ότι πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες με όσο το δυνατόν περισσότερες ποιοτικές λέξεις κλειδιά στις πρώτες θέσεις τουλάχιστον 2 από τις 3 δηλωμένες μηχανές αναζήτησης για κάθε περίπτωση. Αυτό αρκεί και είναι μαθηματικώς μετρήσιμο. Ο αλγόριθμος με τον οποίο βγαίνει αυτός ο αριθμός βαθμολογίας που βλέπεις είναι μια πράξη απλούστευσης στην ουσία, η οποία δεν αλλοιώνει καθόλου την εικόνα ούτε εισάγει νέα δεδομένα.
Επομένως βάλε τις ιστοσελίδες σου και τις καλές λέξεις κλειδιά σου και αν έχεις επιτυχία τουλάχιστον σε 2 από τις 3 μηχανές αναζήτησης να είσαι σίγουρος ότι θα τα πας καλά. Η αξιοπιστία του συστήματος μόνο μετά από δοκιμή του μπορεί να πείσει. Όταν θες να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο πείθεσαι μόνο με ένα test drive και κριτικές άλλων. Δεν σου έχει δώσει η αυτοκινητοβιομηχανία την τεχνογνωσία της για να το επαληθεύσεις. Δυστυχώς το project δεν μπορεί να γίνει open source από τη φύση του, όπως άλλωστε και οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι open source για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τώρα σχετικά με αυτό που ρωτάς, δεν βλέπω να έχεις εισέλθει στον διαγωνισμό. Μπορείς να πας στη σελίδα "ο λογαριασμός μου" και να πατήσεις κάτω κάτω "ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ". Μετά θα εμφανιστεί και το προφίλ σου τόσο στην πρώτη σελίδα του pivot στο iframe που έχουμε γι αυτό το λόγο αλλά και στη σελίδα του λογαριασμού του δικού σου και των άλλων μελών. |
|
|
 |
skullJ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:04 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΟΚ!Δεν είχα προσέξει οτι έπρεπε να βγάλεις τα keywords που έβγαζαν failed...τώρα είμαι μέσα στο διαγωνισμό αλλά δεν βλέπω πουθενά να μου λέει πόσους βαθμούς έχω! Και τώρα μου έρχετε μια σειρά απο ερωτήσεις...πυροβολώ!
Αλήθεια γιατί το σύστημα ασχολείται μόνο με τους 20 πρώτους? Δεν θα ξοδευτεί μελάνη εάν γίνουν 50 περισσότερες δυναμικές σελίδες με όλα τα προφίλ των διαγωνιζόμενων.
Και αφού το σύστημα ασχολείται με τους 20 πρώτους γιατί δεν είναι εμφανές και οι 20?
Όταν πατάω το κουμπί pivot contestant που βρισκετε στον "λογαριασμό μου" με βγάζει εδώ: http://www.pivot.gr/user.php?id=384 .Αυτός είμαι εγώ?
Αυτό με τα sites των "πρωταθλητών" δεν σχολιάστηκε και την βρίσκω πολύ καλή ιδέα!
Και είμαι ο skull! Απλά έκανα 2ο account για τον διαγωνισμό και μόνο! |
|
|
 |
scoobby
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:11 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| παντως δεν τα βγαζει καλα τα αποτελεσματα.Μια λεξη που ειμαι πρωτος στον google.gr και 3ος στον google.com μου βγαζει οτι ειμαι στο 75!Και ειναι και το ντομειν μου οποτε αποκλειεται να ημουν ποτε 75ος.Το ιδιο συμβαινει και με τον live/msn.!Check it! |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:14 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καταρχάς επιτρέπουμε τον διπλό λογαριασμό μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο, επειδή μπορείς να έχεις έναν απλό λογαριασμό για προσωπική χρήση και έναν για διαγωνιστική χρήση.
Η ιστοσελίδα δεν είναι ότι δεν δίνει έμφαση στους υπόλοιπους. Απλά δεν υπάρχουν υπόλοιποι στον διαγωνισμό. Γραφτείτε να γίνουμε περισσότεροι διαγωνιζόμενοι. Προς το παρόν έχουμε 300 εγγεγραμμένους χρήστες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του pivot και μόλις 6-7 διαγωνιζόμενους. |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:24 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| scoobby έγραψε: | | παντως δεν τα βγαζει καλα τα αποτελεσματα.Μια λεξη που ειμαι πρωτος στον google.gr και 3ος στον google.com μου βγαζει οτι ειμαι στο 75!Και ειναι και το ντομειν μου οποτε αποκλειεται να ημουν ποτε 75ος.Το ιδιο συμβαινει και με τον live/msn.!Check it! |
Πολύ παράξενο αυτό που αναφέρεις. Μικρές αποκλίσεις είναι φυσικό να υπάρχουν αλλά όχι τόσο μεγάλες. Για στείλε μου με pm την περίπτωση να την ελέγξω. |
|
|
 |
skullJ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:34 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| cdhyper έγραψε: | | Καταρχάς επιτρέπουμε τον διπλό λογαριασμό μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο, επειδή μπορείς να έχεις έναν απλό λογαριασμό για προσωπική χρήση και έναν για διαγωνιστική χρήση. |
Επειδή δεν το επιτρέπετε μόνο, αλλά το επικροτείτε και άλας, έκανα το 2ο account :D
πιστεύω οι παρατηρήσεις μου να μην ήταν απλά ένα σπαστικό σημείο του forum αλλά να παρθούν υπόψιν και να βοηθήσουν ουσιαστικά την υπηρεσία! :D |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 8:40 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Ουσιαστικά βγήκαμε από τη beta έκδοση πριν 1-2 μήνες, οπότε ακόμα στην αρχή είμαστε. Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Θέλω να υπάρχουν τέτοιες παρατηρήσεις για να βοηθούν και τα άλλα μέλη αλλά και εμάς. |
|
|
 |
scoobby
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 25, 2008 10:45 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| cdhyper σοθ εστειλα πμ αλλα ακομα λαθος τα βγαζει.... |
|
|
 |
ckoulatsi
Ένταξη: 21 Ιαν 09 Δημοσιεύσεις: 13
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 21, 2009 10:07 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια και από μένα.
Ενδιαφέρον το site σας.
Αν και δεν καταλαβαίνω πως βγαίνει η βαθμολογία των διαγωνιζόμενων και δεν ξέρω και τι σχέση έχει το pivot που βλέπω στο account μου με το Pivot της τελικής κατάταξης που παίρνω σε σχέση με τους άλλους διαγωνιζόμενους, έλαβα μέρος περισσότερο για να δω προσωπικά σε τι επίπεδο βρίσκομαι.
Τώρα πάλι αν συμμετέχουν 5 όλοι και όλοι δεν έχει νόημα.
Αν όμως κάποιοι δεν κάνουν την αρχή δεν θα ακολουθήσουν άλλοι.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως είμαι επαγγελματίας στον χώρο αλλά δεν έχω εξειδικευθεί στο SEO. Παρόλα αυτά έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω να ανταλλάξουμε απόψεις στο θέμα αυτό.
Φιλικά,
Κάρλος Κουλάτσης |
|
|
 |
cdhyper Διαχειριστής
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 12:23 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια σου και καλωσήλθες. Μπορείς να πιστέψεις σε αυτά που γράφουμε εδώ: http://pivot.gr/contest.php γιατί ισχύουν στο έπακρο. Είναι καθαρά αλγοριθμική η κατάταξη και δεν μεσολαβεί ανθρώπινο χέρι. Απλά φρόντισε σε πολλές ποιοτικές λέξεις να έχεις σύμμετρη υψηλή κατάταξη τουλάχιστον σε 2 από τις 3 μηχανές.
Ακόμα είναι λίγοι διαγωνιζόμενοι γιατί μπαίνουν και βγαίνουν κατά καιρούς αφενός και γιατί είναι και σχετικά νέο το site. Καλά έκανες και μπήκες να ενθαρρύνονται οι νέοι χρήστες. |
|
|
 |
ckoulatsi
Ένταξη: 21 Ιαν 09 Δημοσιεύσεις: 13
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 04, 2009 10:09 am Θέμα δημοσίευσης: Είμαι στο Google άρα υπάρχω. |
|
|
Γεια χαρά.
Έχω ένα σοβαρό προβληματισμό με το θέμα μηχανών αναζήτησης και πελάτες SEO. Δεν συμπαθώ καθόλου msn & yahoo search.
Π.χ. αν ρωτήσεις πελάτες και τους πεις.... "θα σε βγάζω ψηλά στο Yahoo και στο MSN" μάλλον που θα σε κοιτάξουν δύσπιστα. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ yahoo ή msn. Ο μόνος λόγος που τα χρησιμοποιώ είναι για το SEO αλλά πιστέψτε με, όταν με ρωτάει ο πελάτης "μα δεν βγαίνω πουθενά στο Google" και του πω "μα βγαίνεις στο MSN" με κοιτάζει σαν τον κινέζο.
Ένα άλλο παράδειγμα που έχω (για να φτάσω στην ερώτηση μου) είναι ότι έχω πελάτες που τους ενδιαφέρει μόνο η προβολή στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Βγαίνουν λοιπόν ψηλά στο google.com αλλά δεν πάνε καλά στο google.gr.
Παρατηρώ κάποια πράγματα στο pivot τα οποία πιστεύω πως αν μη τι άλλο θα πρέπει να εξετασθούν.
1) Είναι δίκαιο να παίρνεις την ίδια βαθμολογία στο google σε σχέση με το msn & yahoo? Δεν είναι τυχαία η παράφραση "Είμαι στο Google άρα υπάρχω". Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για yahoo ή msn.
2) Γιατί θα πρέπει να είμαι εκτός ανταγωνισμού όταν πχ στο google.com βγαίνω σε πολύ καλά αποτελέσματα ενώ στο google.gr όχι. Δεν πρέπει να ληφθεί αυτό υπόψιν από το Pivot?
Προσωπικά δεν με ενοχλεί να μην αλλάξει και τίποτα στο pivot. Απλά θέτω τους προβληματισμούς μου σε σχέση με το πόσο δίκαια είναι η όλη διαδικασία για κάποιον που ρίχνει όλο του το βάρος εκτός Ελλάδας και μόνο στο Google.
Έχω να κάνω και με τις δύο περιπτώσεις και απλά δεν συμμετέχω σε αυτές που το βάρος το ρίχνω στο εξωτερικό.
Φιλικά πάντα.
Carlos Koulatsis |
|
|
 |
|